Välj ett foder som passar till din hund!

 

Först som valp...

Valpar har en enormt stor tillväxtpotensial. Valpens magsäck är liten och smältbarhetskanalen är inte färdig utvecklad. Valpfoder skall vara koncentrerat och med hög smältbarhet, för att kompensera det låga foderupptaget.

I Labb sortimentet finns två varianter anpassade till valpar, Labb Vekst liten för små och mellanstora raser och Labb Vekst stor för stora raser.

Båda varianterna är koncentrerade med hänsyn till energi- och näringsämnen, men de är olika i näringsinnehållet.

 

... så som vuxen

När hunden är ca 10-12 månader kan den vanligen skifta från valpfoder till vuxenfoder. Labb Voksen och Labb Sensitiv har ett energi och närings innehåll som är anpassat en vuxen hund i normal aktivitet.

 

Labb Sensitiv är dessutom utvecklat för känsliga hundar. Här är vanliga allergena råvaror minimierade.

En del hundar arbetar hårt...

Som tex jakt, tävlings- och draghundar. Då krävs ofta ett foder med ett högre energiinnehåll.

Både Labb Pluss och Labb Ekstrem har betydligt högre energiinnehåll än våra normala foder Voksen och Sensitiv, och passar utmärkt för både aktiva och hårt arbetande hundar. Tänk på att starta övergången i god tid, minst 6-8 veckor före tex jaktsäsongen startar, om du inte fodrar med energi foder hela året.

 

 

allelabb honnør

... men alla blir äldre - och en del är mindre aktiva

Med ökande ålder och minskad ämnesomsättning. Samtidigt som hundens immunförsvar reduceras, har den precis som människor lättare att drabbas av infektioner och hälsoproblem generellt.

Äldre hundar är ofta mindre aktiva och har därför lättare att bli överviktiga, om vi inte ser till att anpassa ransonen och ge tillräckligt med motion.
Labb Honnør motverkar övervikt oavsett ålder. Hunden får balanserat tillskott av näringsämnen som är anpassade smältbarhetssystemet, samtidigt som det har ett reducerat energiinnehåll.

Labb er et kvalitetsfôr som er godt for hunden din! Fôret er produsert i Norge basert på naturlige råvarer.